Hobo

Wat?
De hobo is een houten blaasinstrument, zoals de clarinet, de saxofoon, dwarsfluit en blokfluit. Hij is gemaakt van donker hout met zilveren klepjes. De lucht moet je door een dubbel rietje blazen.

Hoe wordt een hobo bespeeld?
Je blaast in het rietje en vormt de verschillende toonhoogtes door met je vingers de kleppen te veranderen De toonvorming vraagt wat oefening maar de vingerzetting is niet zo moeilijk . Om de hobo te bespelen heb je heel weinig adem nodig.

Praktisch?
De hobo kan je heel gemakkelijk meenemen. Het instrument zit in een kleine koffer in drie delen. Je legt de hobo best niet in de zon of achteraan op de fiets daar zon en schudden niet goed zijn voor zowel het hout dat zou kunnen barsten als de schokken die het instrument zou kunnen ontregelen.

Hoeveel kost een hobo?
Je kan een studieinstrument reeds kopen vanaf ongeveer 1200€ en een instrument waar je je hele carrière als amateur verder mee kan start vanaf ongeveer 2000€.

Kan ik een hobo huren in de academie?
Ja dat kan.

Welke muzikale mogelijkheden biedt een hobo?
De hobo is een écht melodieinstrument en daarmee kan je zowel muziek uit de barok, klassiek en romantiek mee uitvoeren maar evenzeer prachtige melodiën uit de filmmuziek, hedendaagse muziek en zelfs popsongs.
Als hoboïst kan je alleen /solo spelen , in een symfonisch orkest of harmonieorkest musiceren maar ook als solist voor een orkest of in kamermuziekverband spelen.
Je speelt heel dikwijls de mooie melodielijn in ensembles.