Zang (jazz-pop-rock)

We moeten er geen doekjes om winden, zingen is fun. Of je nu wil grooven als Beyonce, rocken als Eddie Vedder, of croonen als Frank Sinatra, kom vanonder die douche en schrijf je in op De Kunstacademie Beveren voor de optie jazz-pop-rock zang. Tijdens de zanglessen leer je niet alleen je stem op een gezonde manier te gebruiken, maar ook podiumprésence, microtechniek improvisatie, songwriting en muziektheorie komen aan bod.

En denk je: "Ja maar, zingen is toch geen echt instrument leren", dan heb je het helemaal mis. Zingen vraagt evenveel vakmanschap en oefening als een instrument dat je kan vastpakken. Meer nog! Een zanger heeft als enige muzikant zijn instrument altijd bij zich.

Wanneer je al wat meer ervaring hebt, kan je bovendien in één van de schoolcombo's zingen. Daar heb je wel een micro en kabel voor nodig. Maar dat hoeft allemaal niet zo veel te kosten. Voor iets meer dan 100 euro heb je al een goede micro en een stevige kabel. Trouwens, dat is toekomstmuziek. Kom eerst maar een keer kijken, luisteren en meezingen tijdens een eerste proefles. Ik kijk ernaar uit!