Voor wie: 

Voor jongeren vanaf 15 jaar en volwassenen. Ook als je voorheen nog geen woordlessen volgde, kan je in de 3e graad starten. 

Lesuren: 

2 uren per week
Lestijden zie je in de infobrochure Woord in de rechterkolom.

Je kan kiezen uit 3 opties in de derde graad:

 

15+/volwassenen Speltheater - 3e graad 

Vakken: dramastudio & speltheater

In dramastudio & speltheater ontdek je via spel, tekst en improvisatieoefeningen de technieken van het toneelspel.

 

15+/volwassenen Spreken en vertellen - 3e graad

Vakken: woordstudio & spreken en vertellen

In woordstudio gaan we aan de slag om jouw technische vaardigheden aan te scherpen. We werken aan stemgebruik, uitspraak, lichaamstaal en podiumbewustzijn. 

In het vak ‘spreken en vertellen’ kan je twee kanten uit. Werk je graag met verhalen en poëzie? Ben je iemand die mensen wil ontroeren, aan het lachen brengen … stil doen worden? Dan is ‘vertellen’ meer iets voor jou. Je komt in aanraking met inspirerend tekstmateriaal uit de literatuur van vroeger en nu. Je geeft je verbeelding vorm op de scene en creëert zo een wereld waarin je het publiek op sleeptouw neemt. Je maakt je eigen verhaal!

Of wil je meer de nadruk leggen op leren spreken voor een groep, een debat leiden, speeches maken en live brengen, dan is ‘spreken’ meer iets voor jou. Door middel van speelse oefeningen leer je duidelijk en helder verwoorden wat je bedoelt. Je kweekt een rijkere woordenschat aan en vermijdt clichés en stopwoordjes. Je wordt je bewust van je eigen zeggingskracht en je durft een publiek aan.

 

15+/volwassenen Verteltheater - 3e graad 

Vakken: woordstudio & storytelling (= improviserend vertellen)

Vertellen is je publiek meenemen naar een wereld van verbeelding en emotie.  Vertellen is eeuwenoud en toch blijft het boeien.

In het vak woordstudio  gaan we aan de slag om jouw technische vaardigheden aan te scherpen. We werken aan stemgebruik, uitspraak, lichaamstaal en podiumbewustzijn. 

In het vak storytelling  leer je vertellen met alles wat je in huis hebt, met hart en ziel, hand en poot, huid en haar, kop en staart… Verhalen voor jong en oud, van hier en ginder, van vroeger en nu. Recht uit de verbeelding!